• Privacy policy
  • Sample Page
My-likes
No Result
View All Result
No Result
View All Result
My-likes
No Result
View All Result
Home GOSSIP

«Τα δάκρυα κυλούν ασταμάτητα όλες αυτές τις μέρες»

admin by admin
October 30, 2021
in GOSSIP
0
«Τα δάκρυα κυλούν ασταμάτητα όλες αυτές τις μέρες»
0
SHARES
255
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Η οικογένειά της, οι φίλοι και απλός κόσμος την αποχαιρέτησε την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου για τελευταία φορά. Ανάμεσά τους και η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη με τον σύζυγό της κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη.

Η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της Unesco και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» μιλά σήμερα στη Σάσα Σταμάτη και την εφημερίδα Παραπολιτικά για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά και σημειώνει ότι «η Φώφη μέσα από την ειλικρινή φιλία και αγάπη της με έκανε καλύτερο άνθρωπο».

«Θυμάμαι σαν να ήταν χθες την πρώτη φορά που τη συνάντησα. Νεαρή φοιτήτρια της Νομικής να είναι συνεχώς στο πλευρό του πατέρα της, Γεωργίου Γεννήματα, ρουφώντας σαν σφουγγάρι τα λόγια και την εμπειρία του, μα πάνω από όλα το ήθος και την αγάπη του για τους ανθρώπους. Στα χρόνια που πέρασαν είδα την Φώφη να μεγαλώνει. Όχι σε ηλικία, αλλά σε ανάστημα. Να γίνεται τόσα πολλά παραπάνω από “κόρη του Γεννηματά”» αναφέρει η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Και προσθέτει: «Μια σπουδαία και έντιμη πολιτικός, μια γυναίκα μαχήτρια  πρότυπο δύναμης και αξιοπρέπειας , μια τρυφερή μητέρα, μια καλή φίλη και πάνω από όλα ένας άνθρωπος με καρδιά, ήθος, αγάπη, χαμόγελο. Οι μάχες που έδωσε αμέτρητες. Οι περισσότερες μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Μάχη για να σταθεί στα πόδια της όταν έχασε και τους δυο γονείς της.

Μάχη για να αποκτήσει τα τρία παιδιά της που τόσο πολύ που λάτρευε. Μάχη για να επικρατήσει στον χώρο της πολιτικής, έναν χώρο σκληρό και ανδροκρατούμενο. Μάχη για την ίδια της τη ζωή. Κάθε φορά κατάφερνε να βγει νικήτρια. “Θα τα καταφέρει και πάλι”, σκέφτηκα όταν μπήκε στον Ευαγγελισμό πριν από δέκα ημέρες.

Και όσο και αν ακούγεται οξύμωρο τα κατάφερε. Κατάφερε ακόμα και με τον τρόπο που έφυγε να αποδείξει ποσό σπουδαίος και σπάνιος άνθρωπος ήταν. Κατάφερε να ενώσει τους απλούς πολίτες και τους πολιτικούς όλων των παρατάξεων. Υποκλιθήκαμε όλοι μαζί στο μεγαλείο της ψυχής της και της δύναμης της. Μας έκανε να δακρύσουμε και να αναλογιστούμε την αξία της ανθρώπινης ζωής, που είναι σημαντικότερη από κάθε αντιπαράθεση, πως δεν πρέπει ποτέ να το βάζουμε κάτω, να αγωνιζόμαστε μέχρι τέλους. Αυτή ήταν η Φώφη που είχα την τιμή και την ευλογία να γνωρίσω».

Τέλος, η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη καταλήγει: «Για εμένα και για τον σύζυγο μου Βαρδή, η σχέση μας με την Φώφη ήταν πολύ παραπάνω από μια σχέση κοινωνική η φιλική. Ήταν μια σχέση ζωής που μας έχει βαθιά σημαδέψει. Τα δάκρυα κυλούν ασταμάτητα όλες αυτές τις μέρες. Οι αναμνήσεις πλημμυρίζουν τη σκέψη μου. Μαζί με τη Φώφη έφυγε ένα πολύτιμο κομμάτι της καρδιάς μου.

Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι η απώλεια της να αποτελέσει έναν φάρο για την ελληνική κοινωνία που θα οδηγεί την πατρίδα μας στην ομόνοια και την ομοψυχία που εκείνη οραματίστηκε. Προσωπικά θα της είμαι αιώνια ευγνώμων γιατί μέσα από την ειλικρινή φιλία και αγάπη της με έκανε καλύτερο άνθρωπο. Θα μας λείπει πάντα».

Διαβάστε περισσότερα
Next Post
Μας δείχνει πως είναι το σώμα της 3,5 εβδομάδες μετά τη γέννηση του γιου της

Μας δείχνει πως είναι το σώμα της 3,5 εβδομάδες μετά τη γέννηση του γιου της

Γιάννης Αϊβάζης: Τα νεότερα για την υγεία του και η φωτογραφία από το νοσοκομείο

Γιάννης Αϊβάζης: Τα νεότερα για την υγεία του και η φωτογραφία από το νοσοκομείο

Archives

  • August 2022
  • July 2022
  • June 2022
  • May 2022
  • April 2022
  • March 2022
  • February 2022
  • January 2022
  • December 2021
  • November 2021
  • October 2021
  • September 2021

Categories

  • GOSSIP
  • SHOWBIZ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • Ενημέρωση
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Privacy policy
  • Sample Page

© 2022 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

No Result
View All Result
  • Privacy policy
  • Sample Page

© 2022 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.