Πόλεμος στην Ουκρανία – Ζελένσκι: Οποιαδήποτε συμφωνία με τη Ρωσια θα χρειαστεί δημοψήφισμα, δεν ενδίδουμε σε τελεσίγραφα

Οποιοσδήποτε συμβιβασμός και αν βρεθεί με τη Ρωσία θα πρέπει να περάσει από δημοψήφισμα, ανέφερε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι σε συνέντευξή του στο Eurovision News, της EBU. Εκεί ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι έδωσε απάντηση στο ρωσικό τελεσίγραφο και ξεκαθάρισε η Ουκρανία θα ενδώσει σ’ αυτό μόνο όταν θα είναι όλοι οι Ουκρανοί νεκροί.


«¨Δώστε μας το Χάρκοβο, δώστε μας τη Μαριούπολη, δώστε μας το Κίεβο¨ κανείς μας δεν θα έκανε κάτι τέτοιο» αναφέρει ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ο οποίος περιέγραψε πως ακόμα και στις πόλεις που έχουν καταληφθεί από τα ρωσικά στρατεύματα εκείνα υψώνουν τη ρωσική σημαία και ο κόσμος ακόμα και με τίμημα την ίδια του τη ζωή, την κατεβάζει.

{https://twitter.com/EBU_HQ/status/1505959217773096961?s=20&t=fZr8nzT9bUjMMkZHpDiJ2A}

Η συνέντενυξη του Βολοντιμίρ Ζελένσκι:

«Μας έδωσαν ένα τελεσίγραφο. Αυτά είναι τα σημεία. Θα τα δεχτείτε και μετά θα τερματίσουμε τον πόλεμο. Είναι λάθος. Δεν οδηγεί πουθενά. Αυτή η υπόθεση δεν αφορά μονάχα εμένα. Αυτό το τελεσίγραφο αφορά τον κόσμο και την κυβέρνηση που είναι ενωμένοι. Δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό.

Δεν λύνεται η κατάσταση με τελεσίγραφα. Έχουμε χάσει ανθρώπους, τους ανθρώπους μας. Πώς θα μπορούσαμε να παραδοθούμε; Θα πρέπει πρώτα να καταστραφούμε όλοι. Τότε το τελεσίγραφό τους θα έχει υλοποιηθεί εκ των πραγμάτων.


Για παράδειγμα «Δώστε μας το Χάρκοβο, δώστε μας τη Μαριούπολη, δώστε μας το Κίεβο». Ούτε ο κόσμος στο Χάρκοβο, ούτε στη Μαριούπολη και το Κίεβο, ούτε ο πρόεδρος θα έκανε κάτι τέτοιο. Το βλέπουμε και στις πόλεις που έχουν ήδη καταληφθεί στη Μελιτόπολη και το Μπερντβάνσκ σηκώνουν τη σημαία τους και ο κόσμος την κατεβάζει. Σκότωσαν έναν άνδρα, ναι, ο κόσμος κρύφτηκε ξαναπήγε το βράδυ και την κατέβασε.

Λοιπόν τι θέλετε; Να τους σκοτώσετε όλους; Γι αυτό είπα ότι θα ενδώσουμε στο τελεσίγραφο μόνο όταν θα σταματήσουμε να υπάρχουμε».

 

Διαβάστε περισσότερα
Next Post