• Privacy policy
  • Sample Page
My-likes
No Result
View All Result
No Result
View All Result
My-likes
No Result
View All Result
Home Ενημέρωση

Ποιο ελαφρυντικό ζήτησε ο Σάκης Κεχαγιόγλου για την Έφη

admin by admin
October 27, 2021
in Ενημέρωση
0
Αυτό είναι το ντοκιμαντέρ απ΄το οποίο εμπνεύστηκε η 36χρονη δράστιδα
0
SHARES
40
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Διέκοψε για να αποφασίσει επί της ενοχής της 36χρονης κατηγορούμενης για την επίθεση με βιτριόλι, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης ζήτησε το λόγο για να απαντήσει στον συνήγορο της κατηγορούμενης.

«Η κατηγορούμενη δεν ήθελε να καταστρέψει το πρόσωπο της Ιωάννας, τη ζωή της κατέστρεψε. Ρίχνοντας στο πρόσωπο το καυστικό υγρό, αποδέχονταν ότι μπορεί να το εισπνεύσει, να το καταπιεί, να πάει στον τράχηλο και να πεθάνει», είπε ο εισαγγελέας στη δευτερολογία του και πρόσθεσε: «Ήταν εκδίκηση που έφτανε ακόμη και μέχρι την αποδοχή του θανάτου».

«Αν μπορέσουν τα επόμενα χρόνια η Έφη και η οικογένειά της να βοηθήσουν την Ιωάννα θα ήταν μια πράξη ηθική. Η Ιωάννα είναι αξιοπρεπέστατη και η οικογένειά της. Δεν ξέρω αν εγώ θα ήμουν τόσο αξιοπρεπής στη θέση της. Το ελαφρυντικό κύριοι ένορκοι αναγνωρίζεται ανεξάρτητα από τη βαρύτητα της πράξης».

Αυτό σημείωσε ο Σάκης Κεχαγιόγλου ζητώντας την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου για την 36χρονη κατηγορούμενη της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Αντίθετα, ο κ. Κεχαγιόγλου δε ζήτησε την αναγνώριση των ελαφρυντικών της ειλικρινούς μεταμέλειας και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Ο κ. Κεχαγιόγλου εξήγησε ότι για το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας ο νόμος απαιτεί συγκεκριμένες πράξεις από την πλευρά του κατηγορούμενου που να καταδεικνύουν ότι προσπάθησε να άρει τις συνέπειες της πράξεις του.

Πλην όμως αυτό δεν έγινε στην παρούσα υπόθεση διότι αυτό που θα μπορούσε να κάνει η κατηγορουμένη είναι να συμβάλει οικονομικά στην αποκατάσταση της υγείας της Ιωάννας, κάτι που δεν μπορεί να γίνει καθώς η οικογένεια της δράστιδος δεν έχει οικονομική επιφάνεια. Αναφερόμενος στο δεύτερο ελαφρυντικό το οποίο δεν ζήτησε αυτό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, ο συνήγορος ανέφερε πως η νομολογία για αυτό το θέμα είναι συγκεκριμένη και δεν το ζητεί καθώς πιστεύει ότι δεν θα γίνει δεκτό από την έδρα.

Κατά την αγόρευσή του ο κ. Κεχαγιόγλου επικαλέστηκε αποφάσεις δικαστηρίων που έχουν αναγνωρίσει σε δράστες ανάλογων επιθέσεων το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και όχι αυτό της απόπειρας ανθρωποκτονίας το οποίο αποδόθηκε στην εντολέα του.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως στην  πρόσφατη επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γιατί στον ιερωμένο που έριξε δυο λίτρα βιτριόλι στους μητροπολίτες ασκήθηκε δίωξη για βαριά σκοπούμενη βλάβη; Ήταν σφάλμα της εισαγγελίας η δίωξη που ασκήθηκε στην εντολέα μου. Η κατηγορούμενη ήθελε να τη σκοτώσει ή να την τραυματίσει την Ιωάννα; Αυτό πρέπει να κρίνετε. Κατά τη γνώμη μου ήθελε να τραυματίσει, δεν την ήθελε νεκρή. Είχε 100 τρόπους αν ήθελε να τη σκοτώσει».

Κλείνοντας την αγόρευσή του ο κ. Κεχαγιόγλου ανέφερε πως η εντολέας του έπεσε θύμα της εμμονής της, και ανέφερε στο δικαστήριο: «Η κατηγορούμενη είναι ένοχη γιατί ερωτεύτηκε, γιατί παθιάστηκε με τον λάθος άνθρωπο. Είναι ένοχη γιατί δε ζήτησε τη βοήθεια της φίλης της Κωνσταντίνας (σ.σ. ξαδέλφη της Ιωάννας) για να ξεκαθαρίσει το θέμα. Είναι ένοχη γιατί ζήλεψε και οργίστηκε. Είναι ένοχη γιατί δε ζήτησε τη βοήθεια ειδικού για να αντιμετωπίσει το πάθος της. Αντί για αυτό πήγαινε στις χαρτορίχτρες. Είναι ένοχη απέναντι στη Ιωάννα γιατί της κατέστρεψε την υγεία και το πρόσωπο. Είναι ένοχη απέναντι στην οικογένεια της Ιωάννας και την οικογένειά της και είναι ένοχη και απέναντι στο εαυτό της της, γιατί κηλίδωσε το όνομά της και θα περάσει στην ιστορία ως βιτριολίστρια. Αλλά είναι αθώα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας για την οποία κατηγορείται».

πηγή: newsit.gr

Διαβάστε περισσότερα
Next Post
Ο Γρηγόρης Γκουντάρας η Νάταλι Κάκκαβα και ο άβολος διάλογος για τον Γιώργο Τσαλίκη

Ο Γρηγόρης Γκουντάρας η Νάταλι Κάκκαβα και ο άβολος διάλογος για τον Γιώργο Τσαλίκη

Ετοιμάζεται να νομιμοποιήσει τον γάμο ομοφυλοφίλων και την υιοθεσία παιδιών – διαφορετικό

Archives

  • May 2022
  • April 2022
  • March 2022
  • February 2022
  • January 2022
  • December 2021
  • November 2021
  • October 2021
  • September 2021

Categories

  • GOSSIP
  • SHOWBIZ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • Ενημέρωση
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Privacy policy
  • Sample Page

© 2022 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

No Result
View All Result
  • Privacy policy
  • Sample Page

© 2022 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.