Απορρίφθηκε το αίτημα της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, ο Νίκος Κουρής να μην χρησιμοποιεί το όνομα του πατέρα της

Απαράδεκτη έκρινε την προσφυγή της αιτούσας Μαργαρίτας Θεοδωράκη κατά του Νίκου Κουρή, ο οποίος «ισχυριζόμενος ότι είναι γιος του καλλιτέχνη, χρησιμοποιεί το επώνυμο “Θεοδωράκης”». Σύμφωνα με την απόφασή του (αριθμός 1555/2022) το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η αίτηση κρίνεται ως απαράδεκτη, λόγω αοριστίας, καθώς η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, απούσα από την συζήτηση και χωρίς εκπροσώπηση από δικηγόρο, ούτε εξειδίκευσε αν έχει ασκήσει ή προτίθεται στο μέλλον να ασκήσει αγωγή κατά του καθ’ου, οπότε θα μπορούσε να προσφύγει στην διαδικασία των ασφαλιστικών, ούτε εξήγησε στο δικόγραφο που κατέθεσε πώς η χρήση εκ μέρους του κ. Κουρή του επιθέτου «Θεοδωράκης», προσβάλει τα δικαιώματά της ως νομίμου κληρονόμου του πατέρα της.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η αιτούσα «ουδόλως εξειδικεύει πώς συντελείται προσβολή των κληρονομικών ή πνευματικών της δικαιωμάτων, βάση πλέον της ιδιότητας ως νόμιμου κληρονόμου του πατρός της, αφού η αναφορά και μόνο εκ μέρους του Νίκου Κουρή του ονόματος “Θεοδωράκης” δεν εξικνείται μέχρι του σημείου της παροχής σ’αυτόν οφέλους από κληρονομικά ή πνευματικά δικαιώματα, ούτε εξηγεί πώς η εκδοθείσα απόφαση ασφαλιστικών μέτρων θα την προστατεύσει από τις επικαλούμενες προσβολές».

Η προσφεύγουσα κόρη του μεγάλου καλλιτέχνη, με την αίτησή της υποστήριζε πως ο Νίκος Κουρής αυτοαποκαλείται γιος του Μίκη Θεοδωράκη εμφανιζόμενος σε πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων μουσικού ή φιλανθρωπικού χαρακτήρα «προσποιούμενος ότι εκπροσωπεί την οικογένεια του αείμνηστου Μίκη Θοδωράκη» και «επιδιώκοντας να προσδώσει κύρος στο πρόσωπ’ο του και να θεμελιώσει κληρονομικό δικαίωμα».

Η κ. Θεοδωράκη ζητούσε να διατάξει το δικαστήριο να σταματήσει ο Νίκος Κουρής να χρησιμοποιεί το επίθετο του πατέρα της, με απειλή για κάθε μελλοντική προσβολή της απόφασης χρηματικής ποινής 50 χιλιάδων ευρώ και προσωπικής κράτησης του κ. Κουρή 7 μηνών.

 

Διαβάστε περισσότερα
Next Post